Home Waarom dit initiatief?

Waarom dit initiatief?

Mijn zoontje Bram is zwaar gehandicapt, dit zou je misschien niet zeggen als je hem voor het eerst ziet op een foto. Hij is 16 jaar momenteel en heeft het verstandelijke vermogen van een 2-4 jarige, daarnaast is hij ernstig autistisch. Hij heeft het meeste rust als alles duidelijke structuren heeft en daarnaast vinden deze kinderen het heerlijk om te lopen of te fietsen.

Tot zijn 15e jaar hebben wij hem met heel veel liefde en energie thuis verzorgd, helaas komt er dan een tijd dat dit niet langer mogelijk is en heeft Bram dan ook gelukkig een plekje gevonden bij de Zonnehuizen in Zeist waar hij 1 op 1 begeleiding krijgt.

Omdat hij aanvallen heeft van enorme angsten, zijn er wel regelmatig escalaties geweest. Thuis was dat in een gezinsverband onmogelijk nog langer op te vangen. Wij zijn blij dat er een plek is waar Bram wordt opgevangen en waar ze tevens de duidelijke structuren, waarbij deze kinderen het meeste rust krijgen, kunnen bieden. Elk weekend komt Bram dan even thuis en elk weekend ervaren we weer welke enorme zorg het vraagt om dit soort kinderen, juist te kunnen verzorgen. Een kleine glimlach van Bram geeft dan al voldoening.

Ons respect is dan ook groot voor de verzorgers in deze instellingen, die met weinig middelen deze kinderen met bezieling willen begeleiden. Een roeping zouden wij het willen noemen.


Bram en kinderen zoals bij Bram in deze groepen zijn overgeleverd aan onze zorg!

Deze kinderen zijn in zijn geheel niet zelfredzaam, vaak niet zindelijk en moeten met alles geholpen worden. Des te erger is het te constateren dat het geld wat wordt vrijgemaakt zeker niet meer toereikend is om kleine extra’s te doen. Voor kinderen die zelf niets vragen!

Bram is gek op lopen of fietsen in de natuur, het fietsen is echter een probleem…
Er is namelijk geen geld voor nieuwe fietsen en daar is dringend behoefte aan!

Wij willen met dit sponsorplan uw aandacht en, nog veel beter,  uw medewerking vragen om hier iets aan te doen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), het zijn mooie termen maar door middel van dit sponsorplan kunnen we er daadwerkelijk invulling aan geven.

Wilt u actief of langs de zijlijn meedoen? Wij hebben twee mogelijkheden en met beiden zijn we blij. Wij vullen aan en zullen natuurlijk zelf ook een extra  donatie doen, toch kunnen we het niet alleen. De fietsen zijn nogal prijzig en er is nogal wat geld voor nodig.

We hopen dan ook dat we ze deze zomer nog kunnen verrassen met een stel heerlijke fietsen, waarbij deze kinderen een glimlach op hun gezicht krijgen.

Volg ons

logo facebook

Copyright © Dr. Schutz Vloerbeschermingsproducten 2019

Build by VAMedia & Virtual Adventures.